Köpvillkor

Följande allmänna villkor är tillämpade på det köpeavtal du som konsument sluter med Abiti Vintage AB, organisationsnummer 559304-3069, nedan kallat "Abiti Vintage & Sales". För att ta tillvara på dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distansavtalslagen (SFS 2005:59) samt GDPR (SFS 2018:218) på samtliga köp på www.abitivintage.se.

 

Betalning

Inom Sverige

Samtliga priser är angivna i Svenska Kronor (SEK), inklusive moms. Priset som gäller är det som finns angivet på hemsidan vid tidpunkten för beställningen.

För köp inom Sverige använder vi oss av Shopify Payments som betallösning där man enkelt kan välja bland faktura- eller direktbetalning via Apple Pay, Google Pay eller Klarnas betaltjänster "Klarna Betala direkt", "Klarna Betala senare" och "Klarna Dela upp". Läs mer om Klarnas villkor här. När betalning sker via Klarna görs en säker kreditkontroll online. Du måste ange personnummer alternativt organistationsnummer samt bokförd adress. Fakturan skickas med e-post i samband med att ordern hanteras av oss, med en betalningstid om 14 kalenderdagar. Vid försenad betalning skickas det ut en påminnelse och då debiteras också en påminnelseavgift om 50 kr samt dröjsmålsränta med 24% per år + gällande referensränta. Betalning kan även ske via bank-, betal- eller kreditkort som är kopplade till Visa, MasterCard, Maestro eller American Express. Vänligen observera att leveransmottagarens namn och adress måste överensstämma med kort/kontoinnehavarens namn och adress. Abiti Vintage & Sales tar inte ut några extra avgifter för kortbetalningar. Vi använder oss av säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet. Överföringen sker med säker SSL-kryptering. Det innebär att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter.

 

Leverans

Leveranskostnad

För små och medelstora paket gäller följande avgift för leverans:

Sverige: 59 kr (fri frakt vid beställning över 1000 kr)

För vissa stora lager- och beställningsvaror kan en produktspecifik fraktavgift tillkomma. I de särskilda fall då vi tar ut en produktspecifik fraktavgift adderas den antingen automatiskt i kundkorgen eller manuellt via email.

Leveranstid

Lagervaror är alla varor där annat inte angivits specifikt. Lagervaror skickas normalt från oss inom 1-3 arbetsdagar om inte annat angivits. Vid stor orderingång eller leveransförsening från leverantör kan lagervaror i vissa fall ha en längre leveranstid. Skriv in ditt mobilnummer i kundkorgen så kommer fraktbolaget skicka aviseringen till din telefon när ditt paket anlänt till ditt utlämningsställe. Om aviseringen dröjer och du med hjälp av kollinumret ser att ditt paket är framme så fungerar det att hämta ut paketet med kollinumret och legitimation.

Beställningsvaror är varor som vi normalt inte lagerhåller och som har särskilda leveransvillkor. De leveranstider som anges för beställningsvaror är ungefärliga. Vid beställning av flera varor med olika lång leveranstid på en och samma gång, skickas alla varor i en och samma sändning när samtliga varor ankommit till vårt lager. 

Leveransalternativ

Leverans till dörr/brevlåda (PostNord):
Försändelser inom Sverige skickas med PostNord till din dörr eller brevlåda. Går det inte att lämna ut paketet skickas det till ditt närmsta PostNord-ombud.

 

Returer

Vid köp i vår webbutik eller via telefon gäller distansavtalslagen. Det innebär att kunden har rätt att ångra sitt köp inom 14 kalenderdagar från det att varan mottagits. För att utnyttja ångerrätten krävs det att produkten och dess förpackningsmaterial är i oförstört skick. Om en produkt eller dess förpackning uppvisar defekter förbehåller vi oss rätten att neka retur eller göra en skälig reducering utav återbetalningsbeloppet. Var därför varsam när du tar emot och packar upp produkter som du senare kan komma att vilja returnera. Vi godtar inte retur av produkter som använts privat eller för kommersiella ändamål. Vi genomför inga byten av produkter.

När man nyttjar sin ångerrätt står kunden för returfrakten. Returen måste skickas med en returfraktsedel utfärdad av Abiti Vintage & Sales och på ett sådant sätt att produkten inte tar skada under transporten. Abiti Vintage & Sales ansvarar inte för eventuella transportskador vid returförsändelse. Returer hanteras normalt inom 1-2 veckor och returkostnaden debiteras i samband med återbetalning.

Vill du returnera en vara, vänligen kontakta oss via e-post så mailar vi en fraktsedel som du ska använda vid returen. Glöm inte att bifoga ordernummer och uppgifter om leveransen som kontaktuppgifter och leveransadress.  

Avgiften för returer varierar beroende på beställningsland och paketstorlek. För små- och medelstora paket inom Sverige gäller en avgift om 75 kr för retur.

Instruktioner för returer:

  1. Kontrollera först att din retur uppfyller våra returvillkor
  2. Kontakta info@abitivintage.se och be om en returfraktsedel (uppge ordernummer)
  3. Packa ihop de produkter som du önskar returnera varsamt
  4. Skriv ut returfraktsedel som du fäster på paketet och lämna in hos ditt närmsta PostNord-ombud. I vissa fall kan fraktsedel skrivas ut hos ombudet.

Avgift för outlöst försändelse eller misslyckat leveransförsök

I de fall där paket returneras till Abiti Vintage & Sales på grund av att beställaren inte löst ut paket från utlämningsställe, inte varit anträffbar på uppgivet telefonnummer för avisering, vägrat ta emot leveransen eller uppgivit felaktiga uppgifter debiteras en avgift. Denna avgift debiteras för att täcka tur- och returfrakt, emballage samt hanteringskostnader. Avgiften varierar beroende på beställningsland och paketstorlek.

För små- och medelstora paket gäller en avgift om 300 kr för ej outlöst försändelse eller misslyckat leveransförsök:


I de fall där Upphämtning hos Abiti Vintage & Sales valts som leveransalternativ ska beställaren hämta ut sin order inom 14 kalenderdagar. Efter 14 kalenderdagar betraktas returrätten som förbrukad och vi förbehåller oss rätten att debitera en avgift om 300 kr.

Avgiften debiteras via faktura eller genom att avgiftsbeloppet dras av från den ordersumma som återbetalas efter att returen ankommit till Abiti Vintage & Sales. I de fall där där mottagare inte finns på plats vid leveranstillfället och vill ha ordern skickad på nytt tillkommer en kostnad för nytt leveransförsök.


Reklamationer

Kunden har rätt att reklamera en produkt om den berörs av tillverkningsfel. Kontakta Abiti Vintage & Sales inom skälig tid från det att felaktigheter har upptäckts på info@abitivintage.se och bifoga tydliga bilder på den felaktiga varan. Vi granskar alla reklamationsärenden individuellt och återkommer med besked via mail inom kort. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t.ex. inte fel orsakade av normalt slitage. Vid godkända reklamationsärenden står vi för extra fraktkostnader. Vi ser i första hand till att laga eller byta ut varan mot ett nytt exemplar. Är detta inte möjligt utfärdar vi en återbetalning.


Transportskador

Kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. För att varor med synliga, yttre transportskador ska kunna reklameras hos oss måste skadorna ha noterats på ombudet och/eller av kurriren. Om du skulle upptäcka dolda fel eller transportskador efter att du öppnat förpackningen, vänligen kontakta info@abitivintage.se direkt. Bifoga tydliga bilder på defekt och emballage. För att vi ska kunna reklamera transportskador till fraktbolaget behöver vi anmäla transportskadan inom 1-3 dagar. Vi är därför tacksamma om du anmäler skadan inom denna tid.

 

Övrigt

I vår integritetspolicy kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter och tar hänsyn till dataskyddsförordningen GDPR.

Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Abiti Vintage & Sales förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Om du är under 18 år så behöver du ha målsmans tillstånd att beställa hos oss.

Vi strävar efter att återge färger och texturer på vår hemsida så väl som möjligt. Hur färger återges beror bland annat på enhet, bildskärmens inställningar och andra faktorer. Detta gemensamt medför att det kan förekomma en viss skillnad mellan hur en produkt avspeglas på bild och i verkligheten. 

Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera eventuella felaktiga uppgifter på vår hemsida. Vi reserverar oss för eventuella fel i bland annat produktinformation, pris, frakt och lagersaldo. Även efter genomfört köp och skickad orderbekräftelse förbehåller vi oss rätten att korrigera uppgifter vid eventuella fel.

Force Majeure

Vid händelser såsom krig, naturkatastrof, strejk, störning av transport, sjukdom, import-/exportförbud eller annan jämförbar omständighet som Abiti Vintage & Sales inte råder över, befrias Abiti Vintage & Sales från att fullgöra avtalsenliga skyldigheter. Sådan befrielse gäller även under förutsättningen att Abiti Vintage & Sales verksamhet ej kan bedrivas under tillfredställande förhållanden. Vid händelse av force majeure har både kund tillika Abiti Vintage & Sales rätt till att helt eller delvis häva avtal utan skyldighet till fullföljande av förpliktelser eller skadeståndsansvar. Kund ska omedelbart underrättas om det föreligger ovan nämnda omständigheter som kan föranleda en tillämpning av denna bestämmelse.

 

Företagsuppgifter

Abiti Vintage AB
Adress: Södra Larmgatan 16, 411 16 Göteborg
E-post: info@abitivintage.se